Dobbeltbruk av RuneScape-hack gir billioner i spillet valuta

Et nylig avdekket RuneScape-hack ble utnyttet av hackerne for å lage billioner i spillet valuta og senere brukte det til å kjøpe Bitcoin. Hackerne var i stand til å misbruke dobbeltbrukets glitch og lage billioner i spillet.

Deretter ber medlemmer av RuneScape-samfunnet om at spillutgivere går over til Bitcoin for å unngå slike sårbarheter. Hacket har kjøpt for å se på enkle, men likevel effektive hacks som dobbeltbruk som kan utsette hele spillsamfunnet for ytterligere risiko.

Omfattende RuneScape-hack påvirker flere versjoner

RuneScape-hacket ble avslørt av SirPugger i en YouTube-video . Han forklarer hele modus operandi med komplette tidslinjedetaljer. Hele sagaen startet tilbake i 2019 da utbyttere tok tak i Old School RuneScape-økosystemet ved å oversvømme det med mange nye kontoer. Trikset fungerte i deres favør, og RuneScape-serverne ble rullet tilbake til forrige innloggingspunkt som forebygging mot overbelastning av kontoer.

Angriperne utnyttet da server tilbakestillingen og handlet gull fra to forskjellige kontoer. Etter handel logget angriperen av kontoen der gull ble kreditert. Derfor fikk serverrulleringen de samme gullbeholdningene til å vises i begge kontoene, og dermed forårsake et dobbeltforbruksscenario. Han fortsetter med å beskrive hvordan utnyttelsen foregikk i mange dager, og angripere samlet inn billioner i spillet valuta gjennom dette RuneScape-hacket.

Jagex rettet Old School RuneScape-versjonen raskt. Imidlertid var den nye RuneScape 3 fremdeles sårbar, og angriperne fortsatte utnyttelsen til nylig.

RuneScape hack ber brukerne om å bytte til Bitcoin

SirPugger sa at billioner i spillet valuta når de konverteres utgjør omtrent $ 250 000. Gjerningsmennene fortsatte deretter med å konvertere valutaen til bitcoin gjennom forskjellige veier som utveksling og BTC-minibanker.

Nå antyder samfunnsmedlemmer at Jagex flytter til BTC for å unngå at noe slikt RuneScape-hack skjer igjen i fremtiden. Andre kryptoandeler blir også foreslått som et alternativ til den sårbare valutaen i spillet. Blockchain-teknologi kan komme til nytte for å forhindre slike dobbeltbrukangrep.