Prijsanalyse 10/28: BTC, ETH, XRP, BCH, LINK, BNB, DOT, LTC, BSV, ADA

Altcoins kreeg een serieuze klap toen Bitcoin vandaag onder de $13K zakte, ondertussen blijft de macrostructuur van BTC bullish.

De aandelenmarkten in heel Europa sloten diep in het rood en de Amerikaanse markten zijn ook getuige van een intense verkoopdruk omdat investeerders vrezen dat een stijging van de COVID-19 gevallen het fragiele economische herstel zou kunnen afremmen. Dit steeds negatievere sentiment heeft ook de prijzen van goud en Bitcoin (BTC) omlaag gesleept, terwijl de Amerikaanse dollar-index is gestegen.

In 2020 heeft Bitcoin grotendeels gehandeld als een ongecorrigeerd activum, afgezien van korte perioden waarin het de S&P 500 of het goud heeft gevolgd. Daarom moeten beleggers een langeretermijnvisie hanteren in plaats van in paniek te raken door de kortetermijnvolatiliteit.

Een onderzoek van Grayscale heeft aangetoond dat het aantal beleggers dat bekend is met Bitcoin is gestegen van 53% in 2019 naar 62% dit jaar. De enquête toonde ook aan dat ongeveer 55% van de respondenten dit jaar geïnteresseerd was in Bitcoin-beleggingsproducten, vergeleken met 36% in 2019.

Met een grotere deelname van zowel particuliere als institutionele beleggers kunnen de crypto-markten minder gevoelig worden voor manipulatie en dat zou op zijn beurt meer beleggingen kunnen aantrekken.

Wanneer een actief een correctie ondergaat, kan het kennen van de sterke steunniveaus handelaren helpen om een beter geïnformeerde beslissing te nemen. Laten we daarom de grafieken van de top-10 cryptokringen bestuderen om de kritieke niveaus te ontdekken die kopers kunnen aantrekken.

BTC/USD

Bitcoin (BTC) is scherp gedaald van net onder de kritische overheadweerstand van $13.973,50, wat suggereert dat kortetermijnhandelaren winst boeken en dat de agressieve beren waarschijnlijk shortposities inleiden.

Als de prijs onder $13.041.5 sluit, zou het BTC/USD-pair een bearish engulfing candlestick-patroon vormen, wat een waarschuwing is dat de trend mogelijk aan het omkeren is. De eerste stop aan de onderkant is het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde ($12.289).

Een pauze onder deze steun zal suggereren dat de bullish momentum is verzwakt en dat zou de verkoop kunnen intensiveren, waardoor de prijs naar het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde ($11.238) zou kunnen worden gesleept.

Echter, omdat de voortschrijdende gemiddelden omhoog gaan en de relatieve sterkte-index zijn overbought-niveaus heeft gecorrigeerd, zullen de stieren waarschijnlijk de dips naar de 20-dagen EMA kopen.

Een sterke stuitering van deze steun zal suggereren dat het sentiment bullish is, omdat traders op dips kopen.

ETH/USD

De reactie van de 20 dagen EMA ($385) op 26 Okt. kon niet de hogere niveaus op 27 Okt. ondersteunen aangezien de beren op terugwinning verkochten. Dit heeft Ether (ETH) onder de 20 dagen EMA vandaag gesleept.

Als de beren de prijs onder de 20-dagen EMA ondersteunen, is een daling van de uptrend lijn waarschijnlijk. Een onderbreking onder deze steun zou het ETH/USD-paar naar de volgende steun kunnen slepen tegen $333 en dan naar $308.096.

Als de prijs echter herstelt van de huidige niveaus en stijgt tot boven de $400-$420 weerstandszone, zal dit een voordeel betekenen voor de stieren. Boven de $420 zou het paar zijn reis kunnen beginnen tot $450 en dan tot $488.134.

XRP/USD

XRP blijft binnen een bereik handelen omdat de vlakke voortschrijdende gemiddelden en de RSI net onder het middelpunt een evenwicht tussen vraag en aanbod suggereren. Als de beren de prijs onder de 50-dagen SMA ($0.245) kunnen laten zinken en ondersteunen, kan de altcoin dalen tot $0.2295.

Een pauze onder de $0.2295-$0.2197 steunzone zou het voordeel ten gunste van de beren kunnen doen kantelen. Als de prijsreactie echter van de steunzone afloopt, zou het XRP/USD-paar zijn verblijf binnen het bereik nog een paar dagen kunnen verlengen.

In tegenstelling tot deze veronderstelling, als het paar terugkaatst van de 50-dagen SMA en boven de $0.26 weerstand uitkomt, zal het aangeven dat de stieren het commando hebben. Boven de $0.26 zou het paar een up-move kunnen starten die kan oplopen tot $0.30.

BCH/USD

Bitcoin Cash (BCH) stuiterde van de 20-dagen EMA ($256) op 26 oktober en de stieren proberen op dit moment de prijs boven de overhead weerstand uit te stoten op $280. Als ze het voor elkaar krijgen, kan de altcoin oplopen tot $300 en dan tot $326,30.

De stijgende bewegende gemiddelden en de RSI boven 62 stellen voor dat de stieren in controle zijn. De RSI heeft echter een negatieve divergentie en een mogelijke symmetrische driehoek gevormd.

Als de RSI boven de driehoek breekt, zal het de mogelijkheid van een opwaartse beweging in het BCH/USD-paar vergroten. Omgekeerd, als de RSI onder de driehoek breekt, zal het het begin van een pullback suggereren.

Het falen om de koers boven de $280 te rijden kan winstbejag van korte termijn traders aantrekken. Een pauze onder de 20-dagen EMA ($256) zal aangeven dat het momentum is verzwakt.

LINK/USD

De rebound van de $11.199 steun op 26 Okt. was van korte duur omdat de stieren de hogere niveaus op 27 Okt. niet konden volhouden. De beren hebben op deze kans gesprongen en proberen momenteel Chainlink (LINK) terug te laten zinken onder de $11.199.

Als het hen lukt, kan het LINK/USD-paar naar de trendlijn zakken. Een onderbreking onder de trendlijn zou een voordeel kunnen betekenen voor de beren, wat kan resulteren in een daling naar $8.38.

Integendeel, als het pair terugvalt van de huidige levels, zullen de stieren opnieuw proberen de koers boven de $13.28 te duwen en het herstel uit te breiden naar $18.

De indicatoren geven geen duidelijke signalen omdat beide moving averages zijn afgevlakt en de RSI dicht bij de helft van de mark is gedaald, wat suggereert dat er een evenwicht is tussen vraag en aanbod.

BNB/USD

De stieren duwden de Munt van de Verspilling (BNB) boven de $32 weerstand op 27 Okt. maar konden niet de hogere niveaus ondersteunen. Dit toont aan dat de beren de zone verdedigen tussen $32-$33.3888.

Het niet volhouden van meer dan $32 had winst kunnen opleveren voor de korte termijn handelaren. Als de beren de prijs onder de 20-dagen EMA ($29.94) laten zakken, kan het BNB/USD-pair zakken naar de 50-dagen SMA ($28.24).

De trend blijft echter omhoog gaan omdat beide voortschrijdende gemiddelden omhoog gaan en de RSI zich in het positieve gebied bevindt. Daarom kunnen de stieren proberen te kopen op dips naar de voortschrijdende gemiddelden. De uptrend zal hervatten op een niveau boven $33.3888.

Aan de andere kant, als de beren de prijs onder de 50-dagen SMA laten zakken, kan het de mogelijkheid van een diepere correctie verhogen tot $26 en dan 22.

DOT/USD

De stieren duwden Polkadot (DOT) boven de $4.6112 weerstand op 26 Okt. maar de verkopers waren in geen stemming om toe te geven en zij verdedigden agressief de overheadweerstand bij $5 op 27 Okt.

Het nalaten om boven $4.6112 te ondersteunen heeft opnieuw de prijs tot aan de halslijn van het omgekeerde hoofd- en schouderpatroon gesleept.

Als het DOT/USD-paar van deze steun terugkaatst, zullen de stieren opnieuw proberen om de prijs boven $5 voort te stuwen en de overheadweerstand bij $5.5899 te bereiken.

In tegenstelling tot deze veronderstelling, als de beren de prijs onder de halslijn laten zakken, kan het paar weer dalen tot $3.5321. Een stuitering van deze steun zou het paar range-bound voor een paar dagen kunnen houden.

LTC/USD

Litecoin (LTC) stuiterde van het 38.2% Fibonacci retracementniveau van $54.9361 op 26 Oktober, die aantoonden dat de stieren niet bereid waren om op lagere niveaus te wachten om te kopen aangezien zij verwachtten dat de uptrend zou hervatten.

Hoewel de stieren het LTC/USD paar vandaag boven de $60 hadden geduwd, konden ze de hogere niveaus niet volhouden. Dit trok agressieve verkopen aan van korte-termijn traders en de prijs daalde weer naar het 38.2% retracement level.

Wanneer de bears het pair onder $54.9361 kunnen laten zakken, kan de correctie zich uitbreiden naar $53.2915 en dan naar $51.

Echter, als het pair weer terugkaatst van $54.9361, is een paar dagen range-bound actie mogelijk. Het paar zal waarschijnlijk weer in beweging komen nadat de prijs boven de $60 is gebleven.

BSV/USD

De stieren kochten de dip tot het breakoutniveau van de symmetrische driehoek op 26 oktober, maar ze konden Bitcoin SV (BSV) niet boven de $180-$185.14 overheadweerstandszone duwen op 27 oktober en een nieuwe uptrend starten.

Het niet stijgen boven de bovengrondse weerstand had de verkoop van de stieren en de agressieve beren op korte termijn kunnen aantrekken. Als gevolg daarvan is het BSV/USD-paar weer gedaald naar de 20-dagen EMA ($168).

Als het paar terugvalt van de 20-dagen EMA, zullen de stieren opnieuw proberen om de prijs boven de overhead-resistentiezone te krijgen.

Omgekeerd, als de beren de koers onder het voortschrijdend gemiddelde laten zakken, kan het pair naar de uptrend lijn van de driehoek gaan en dan naar $146.20.

ADA/USD

De lange staart op de 26 okt. kandelaar laat zien dat de stieren de dip hebben gekocht voor de 50-dagen SMA ($0.098). De kopers konden echter niet op deze sterkte voortbouwen en Cardano (ADA) boven de 20-dagen EMA ($0.103) op 27 oktober ondersteunen.

Dit toont aan dat de vraag op hogere niveaus opdroogt. De beren stuitten op dit teken van zwakte en hervatten hun verkoop vandaag en zijn erin geslaagd om het ADA/USD-paar onder de 50-dagen SMA te laten zinken.

Als de prijs onder dit niveau blijft, is de volgende steun bij $0.090 en als deze steun ook weggeeft, zou de daling zich kunnen uitbreiden tot de kritische steun bij $0.0755701.

Met de laatste daling, is de 20-dagen EMA begonnen te draaien en de RSI is ondergedompeld in de negatieve zone, wat duidt op een voordeel voor de beren.

Deze bearish mening zal ongeldig zijn als het paar van de huidige niveaus of de directe steun ronddraait en boven $0.104044 stijgt.